Kõrge naftahind pani jätkuvalt aktsiad müüma

04. august 2004, 09:31

USA aktsiaturg langes nafta kõrge hinna pärast. Qwest Communications Internationali ja Priceline.comi kvartalitulemused olid pettumustvalmistavad.

Lisaks teatas USA valitsus, et tarbimine vähenes juunis oodatust enam.

?Mida kauem nafta hind seisab seal, kus ta on, seda rohkem näeme me teisel poolaastal häda ettevõtete tulemuste ja majanduskasvu osas,? ütles Banc of America Capital Managementi peastrateeg Joseph Quinlan. ?Tarbimine kasvab tagasihoidlikumas tempos, kui me oleme näinud viimases neljas kvartalis.'

S P 500 indeks langes 0,6 protsenti, 1099,69 punktile. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,6 protsenti, 10 120,24 punktile. Nasdaq langes 1,7 protsenti, 1859,42 punktile.

Nafta hind sulgus eile New Yorgis rekordtasemel, tõustes 0,8 protsenti, 44,15 dollarile.

?Turul on mure ? kas firmad, kes on näidanud tugevaid tulemusi, suudavad jätkata trendi,? ütles Knott Capital Managementi juhatuse esimees Michael Barron. ?Me oleme võtnud osa raha börsile ära lauale (müünud aktsiad).?

Barron ütles, et neil on nüüd raha 7 protsenti varadest võrreldes kahe kuu eelse kahe protsendiga.

USA suuruselt neljas kohalike kõnede kompanii, Qwesti aktsia kukkus 20,15 protsenti, 3,17 dollarile. Osasid kulusid arvestamata sai firma teises kvartalis 0,16 dollari suuruse kahjumi aktsia kohta. Analüütikud ootasid firmalt 0,13 dollarilist kahjumit aktsia kohta.

Odavate reiside teenuse müüja Priceline.com aktsia hind kukkus 14,5 protsenti, 20,29 dollarile. Firma prognoosis kolmanda kvartali kasumiks 0,30 dollarit. Analüütikud ootavad firmalt 0,31 dollari suurust kasumit aktisa kohta.

Tarbimine langes juunis 0,7 protsenti, kuna kõrged kütusehinnad ja väiksem palgatõus pani Ameeriklasi oste vähendama. Ökonomistid ootasid tarbimise 0,1 protsendist langust. Ameeriklaste sissetulekud kasvasid 0,2 protsenti. Ökonomistid ootasid sissetulekute 0,3 protsendist tõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing