PM: Salapärane investor ostis suurosaluse ravimiäris

04. august 2004, 08:54

Mani saarel tegutsev New European Investments Limited omandas eile enamusosaluse Eesti ravimite jae- ja hulgimüügiturgu kontrollivas ASis Magnum Medical.

Eile hommikul Magnum Medicali omanikfirma Solaran Trade?i enamusosaluse ostu-müügilepingule allkirja andnud New European Investmentsi (NEIL) tegevdirektor Rupert Cottrell oli Tallinnast ja kohalikest apteekidest rääkides ülevoolavalt vaimustunud, kuid kui jutt keeras tema juhitud fondile, muutus ta oluliselt kidakeelsemaks, kirjutab Postimees.

Eelmise aasta aprillis Briti lähinaabruses paikneval maksuvabal Mani saartel registreeritud NEILi omanike, suuruse ja teiste investeeringute kohta keeldus ta täpsemat infot avaldamast, nagu ka Magnum Medicali ostutehingu tingimuste kohta.

Samas kinnitas ta, et fondi omanikuks on rahvusvaheline kindlustusfirma, kelle kohta edastati üksikasjalik info konkurentsiametile, kes sellele tehingule ka kooskõlastuse andis.

Asjatundjate sõnul võib ravimimüügiettevõtete väärtus ulatuda 30?50 protsendini ettevõtte käibest. Arvestades, et 1,37 miljardi kroonise käibega Magnum Medical omab kontrolli nii ravimite hulgi- kui jaemüügi turul, võib tema väärtus ulatuda poole miljardi kroonini.

«Usume, et Eesti omab tohutuid kasvuvõimalusi,» rääkis Cottrell. «Kuna soovime oma fondi osanikele pakkuda suurt tootlust mõistliku riski tingimustes, siis usume, et siinne ravimimüügiäri sobib meie portfelli hästi.»

Magnum Medicali suuromaniku ja juhatuse esimehe Margus Linnamäe sõnul müüdi Mani saare investeerimisfondile ettevõtte enamusosalus ning koos sellega ka optsioon ülejäänud aktsiatele. Kuna Linnamäe jätkab Magnumi juhtimist ka hoolimata uue suuromaniku tulekust, siis tema kinnitusel ettevõtte tegevuses esialgu midagi eriliselt ei muutu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing