Peeter Raidla • 4. august 2004 kell 8:26

Maksuametil on Saaremaal kolm korterit, mille eest renti ei küsita

Riigikontrolli aruandest selgub, et maksuamet on andnud Saaremaal oma töötajate käsutusse kolm korterit, mille eest renti ei küsita.

Kaks korterit asub Kuressaares ning üks Orissaares. Riigikontrolli hinnangul on riigivara tasuta kasutusse andmine maksuameti töötajatele põhjendamatu. Pealegi polnud ühe korteri kasutuse osas üldse mingit lepingut sõlmitud. Ühel juhul oli sõlmitud materiaalse vastutuse leping ning teisel juhul elamispinna kasutamise leping, mis aga ei vastanud kehtestatud nõuetele.

Lisaks pidanuks maksuamet korterite tasuta kasutamise eest maksma erisoodustuse maksu. Maksuamet oli küll seda teinud, ent kolme korteri peale kokku moodustas see vaid 662 krooni kuus. Arvestuslikult teeb see iga korteri rendi turuhinnaks 300 krooni kuus, mis on aga riigikontrolli arvates selgelt liiga madal.

Hetkel kuum