Ülo Toomsalu • 5. august 2004 kell 6:56

EPL: Söögikohtade menüüd on sees ja terrassidel erinevad

Baarid on teinud suveks eraldi menüü, kuhu kuuluvaid toite saab tellida ainult väliterrassilt.

Tallinnas Raekoja platsil paikneval Karl Friedrichi restorani terrassil on teistest restorani menüüdest hoopis erinev toiduvalik, kirjutab Eesti Päevaleht.

Restorani peakoka Priit Toomitsa sõnul on see koostatud turistide jaoks. ?Välimenüü on suunatud peamiselt meie põhikülalistele, Soome välisturistidele,? ütles ta. ?Raekoja plats on ju kallis koht ja eestlasi seal eriti palju ei käi.?

Toomitsa sõnul tuleb väliterrassi külastajatele valmistada umbes 400 toitu päevas. Restorani välimenüü kalleim roog on soomlaste lemmik piprabiifsteek, mille eest tuleb välja käia ligi 200 krooni.

Suvel on terrass põhiline käibe ja tulu allikas ning seetõttu peab menüü olema lühike ja lihtne. ?Oluline on, et toidud saaks kähku kätte, et need näeksid head välja, oleksid maitsvad ja kokale kerged valmistada,? sõnas Toomits. Välimenüüsse kuuluvad toidud on tehtud kõik suvehooajaks, sees selliseid roogi ei pakuta. ?Põhitooraine on küll sama mis sees, aga väljapanek on kardinaalselt erinev,? ütles ta.

Ka Von Krahli baari mäned?er Alo Puustak ütles, et mõnda nende suvisesse välimenüüsse kuuluvat rooga saab tellida vaid suvel. Terrassimenüü on tehtud spetsiaalselt suvehooajaks ja seal on kallimate hindadega toidud.

Hetkel kuum