SLÕL: Laevafirma Silja Line lollitas reisijaid kaks nädalat katkise kiirlaevaga

06. august 2004, 08:52

Kaks nädalat Helsingi ja Tallinna vahel katkise mootoriga sõitnud kiirlaev Silja SuperSeaCat 3 ei suutnud sõiduplaanist kinni pidada.

Reisijaid sõiduaja pikenemisest ei hoiatatud, Silja esindaja sõnul välditi sellega võimalikku paanikat, kirjutab SL Õhtuleht.

«Probleemist ei teavitata kliente ei pileti ostmisel ega pileti laevale registreerimisel,» kirjeldab eelmisel nädalavahetusel Kauhajoe festivalil käinud Jaan.

«Kas selleks, et klient piletit tagasi ei müüks ja mõne teise laevafirma teenuste kasuks ei otsustaks?» pärib Jaan. «Katkisest laeva mootorist teatatakse reisijatele alles merel, pärast turvareeglite tutvustamist. Siis enam laevapiletit tagasi ei müü. Ja iga kord teatab laeva kapten katkisest mootorist kui alles tekkinud probleemist,» ei oska Jaan Silja Line"i niisugust käitumist seletada teisiti kui reisijate tahtliku petmisena.

Jaan sõitis Helsingisse reedel, 30. juuli hommikul. Kella 7.30 asemel väljus laev veerand tundi hiljem ja oli teel 20 minutit kauem.

«Töökoosolekutele kiirustajad ja Helsingis rongile ümber istuda soovijad jäid muidugi hiljaks,» märgib Jaan, et kavandatust hiljem jõudis Tampere taha Kauhajoele ka festivalirahvas.

«Tundub, et mõnigi asi selles kriitikas on õige,» möönab Silja Line"i Eesti juhatuse esimees Meelis Laido. Kiirlaeva SuperSeaCat 3 ühe mootori blokis avastati kahe nädala eest reedel mõra. Kui algul oli kõne all võimalus laev käigust ära võtta, siis ekspertide hinnangul leiti, et aluse teine mootor on täiesti töökorras ja vigase mootori saab ära parandada ka reise katkestamata. Ühe mootoriga sõitmisel kannatas aga laeva kiirus.

Laido peab mõistetavaks, et tehnilisest rikkest ei teatatud sadamas, vaid alles laeva pardal. «See võinuks tekitada paanikat! Täna sain vastuse, et mootor on korras ja probleeme enam pole,» kinnitas Laido teisipäeval.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing