Tööjõuraport langetas dollarit

Alvar Jõgeva 09. august 2004, 00:00

Dollari kurss tegi läbi kiire languse, kui juulis lisandus oodatust vähem töökohti. See sünnitas spekulatsiooni, et USA keskpank tõstab intresse aeglasemas tempos.

Tööjõuraport näitas 32 000 töökoha loomist. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 240 000 uue töökoha loomist.

Valuutakauplejad arvavad, et USA keskpank võib ühe intressitõusu sellel aastal vahele jätta, mis mõjub negatiivselt dollari kursile. Keskpanga jaoks on tööjõuraport väga oluline näitaja, oodatust väiksem uute töökohtade lisandumine suurendab võimalust, et intresse tõstetakse oodatust aeglasemas tempos.

Dollari kurss langes euro suhtes 1,8%, mis oli suurim päevane kukkumine alates jaanuarist. New Yorgis maksis üks euro 1,2279 dollarit. Eesti kroonidesse ümber arvestades maksab dollar 12,74 krooni. Eesti Pank fikseeris reedel dollari kursiks 12,97 krooni.

Intressifutuuride põhjal ootab 36% investoritest, et USA keskpank tõstab 21. septembri istungil baasintressi 1,75 protsendini. Veel neljapäeval ootas 70% investoritest sama tulemust. Futuurid näitavad, et investorid sooviksid homme toimuvalt istungilt 0,25protsendilist intressitõusu. Hetkel on USA keskpanga baasintress 1,25 protsendil.

Viimased kolm tööjõuraportit on kaasa toonud dollari kursi languse. Pärast eelmist tööjõuraportit kukkus dollar 1,3%, kui uusi töökohti lisandus oodatust poole vähem. Dollari kurss langes pool protsenti 4. juunil, kui teatati, et mais lisandus 235 000 uut töökohta. See ületas küll analüütikute prognoositud tulemust, kuid paljude kauplejate ootused olid kõrgemad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing