Börsikommentaar: USA börs aasta madalaim

09. august 2004, 09:22

USA aktsiaturud tegid uue käesoleva aasta põhja, peamisteks põhjusteks olid rekordiline nafta hind ja vilets tööjõuraport.

Nädalaga langes Dow tööstuskeskmine 3,2 protsenti, 9815,33 punktini. Nasdaqi koondindeks sai kõige rängema hoobi, kaotades nädalaga 5,9 protsenti. Laiapõhjaline S P 500 indeks kukkus 3,4 protsenti, 1063,97 punktini.

Karud ehk aktsiahinna langusele panustavad investorid on üsna julgeks muutunud, mis loob head eeldused kiireks põrkeks. Suur lühikeste positsioonide hulk meelitab teisi turuosalisi karusid ?pigistama.? Kuna lühikese positsiooni katmine on ostutehing, siis lõksujäämise hirmus hakkavad karud üksteise võidu laenatud aktsiaid tagasi ostma, mis võimendab tõusu.

Enne Euroopa turgude avanemist olid USA indeksifutuurid mõõdukas plussis, mis indikeerib lombitaguste börside avanemist plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing