PM: Rahvaliidu ministrid nõuavad tuleva aasta eelarvest lisaraha

10. august 2004, 08:05

Rahvaliitlase Jaak Alliku sõnul toetab nende partei tulumaksu alandamist juhul, kui kõik nende silmis olulised valdkonnad saavad riigieelarvest piisavalt raha.

«Eelarve saab valitsusel peatselt selgeks ja siis on teada, kas see võimaldab koalitsioonilepingu oluliste lubaduste täitmist või mitte,» rääkis Allik. Tema sõnul pole neil iseenesest maksude langetamise vastu midagi. Rahvaliidu toetus tuleva aasta maksulangetusele sõltub aga sellest, kuidas riik nende juhitavatele ministeeriumitele raha jagab, kirjutab Postimees.

Alliku sõnul on partei jaoks olulised õpetajate palgad, lastetoetused, omavalitsuste tulubaas ja siseministeeriumi jõustruktuurid.

Rahvaliitlase Margus Leivo juhitav siseministeerium taotleb riigieelarvest juurde üle 424 miljoni krooni, millest valdav osa läheks päästeametile, politseile, piirivalvele. Politseile soovib Leivo lisaks 209 miljonit, piirivalveametile 120 miljonit ja päästeteenistusele 64 miljonit krooni.

Rahvaliitlase juhitavatest ministeeriumidest küsivad riigieelarvest lisaraha ka põllumajandus- ja keskkonnaministeerium. Ester Tuiksoo juhitav põllumajandusministeerium tahab lisaks 442 miljonit. Keskkonnaminister Villu Reiljani kinnitusel taotlevad nemad lisaks kuni 60 miljonit krooni.

Rahandusminister Taavi Veskimägi väitel tõlgendas ta rahvaliitlaste nimetatud rahanumbreid kui väljapressimist.

«Pean üsna halvaks tooniks, kui ministrid, teades riigi võimalusi, hakkavad meedia kaudu eelarvest lisaraha küsima,» kritiseeris Veskimägi. «See on ebaaus nende ministrite suhtes, kelle mured pole sugugi väiksemad.»

Kõik ministeeriumid lõpetasid eelarveläbirääkimised rahandusministeeriumiga eile. Veskimägi kinnitusel jõuab riigieelarve eelnõu homme valitsuskabinetti arutusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing