Ülo Toomsalu • 10. august 2004 kell 5:59

EPL: Soomlased viivad Eestist koju peamiselt omamaist õlut

?See on lihtsalt tuttav mark,? vastas reisisadamas laeva ootav soomlane Anni Touminen küsimusele, miks viib ta Tallinnast koju kolm kasti Koffi õlut.

Touminen tunnistab, et õlle osas on soomlased kaubamärgile väga lojaalsed, ostetakse seda, mis on varem hästi maitsnud. Lisaks on küsimus hinnas, kui Tallinnast saab 24 purgiga Soome päritolu õllekohvri umbes 10?15 euro eest (156?235 krooni), siis Soomes maksab samaväärne kogus õlut umbes 25 eurot (390 krooni), kirjutab Eesti Päevaleht.

Kolme Karjala õllekohvriga sadama poole marssiv Janne väitis aga, et Soome õlu on Tallinnas isegi odavam kui Eesti oma. ?Soome õllel on soome maitse, mida tunneb ainult soomlane,? ütles ta, lisades, et paar korda on ta ka Saku õlut koju viinud.

Tartu Õlletehase hinnangul on koguni 60 protsenti õllest, mis soomlased Eestist koju veavad, Soome tehastes toodetud.

Soomlased armastavad omamaistest brändidest Tallinnast koju viia Sinebrychoffi Koffi ja Karhu õlut, lisaks Hartwalli Lapin Kulta ning Karjala õlut. Eesti õlledest on eelistatumad Saku Originaal ja A Le Coqi Premium ning Saaremaa Tuulik. Viimast toodetakse veel kuni sügiseni teatud kogus ka Soomes.

Tartu Õlletehase tegevdirektori Tarmo Noobi sõnul ei jää Eesti õlletehased Soome omadele tehnoloogia ja tootmisprotsessi poolest millegagi alla, kahe maa õlletoodangu maitsevahe on väga väike.

Hetkel kuum