Cisco saatis aktsiad langusesse

Alvar Jõgeva 12. august 2004, 00:00

Cisco juhatuse esimees John Chambers ütles, et kliendid on murelikud majanduse tuleviku pärast. Firma ütlused majanduse kohta on väga olulised, kuna tegemist on maailma suurima võrguseadmete tootjaga. Cisco kasum aktsia kohta ilma erakorralisi tulusid ja kulusid oli 0,21 dollarit, mis ületas sendiga analüütikute prognoosi. Kuid tulevikuväljavaadete osas jäädi ettevaatlikuks, mis viis aktsia hinna langusesse. Cisco aktsia maksis eile kell 17 18,45 dollarit, mis tähendas ligi 10 protsendilist langust.

Turule ei meeldi ka kõrge nafta hind, mis eile jälle kerkis. Musta kulla hind on aasta algusest tõusnud juba 37 protsenti, mis on negatiivne aktsiahindadele ja seab küsimärgi alla majanduse kosumise.

Teisipäeval toimunud tõus, peale USA keskpanga intressimäära tõstmist nulliti eilse langusega. Turg saavutas põhja reedel, kui avaldati oodatust viletsam tööjõuraport ning nafta hind vallutas uusi rekordeid. Eilse börsipäeva alguses tegi tehnoloogiaaktsiatest koosnev Nasdaqi indeks uue põhja. Dow tööstuskeskmine ja laiapõhjaline S&P 500 indeks olid veel reedel tehtud põhjast kõrgemal.

Kell 17 oli pilt väga punane ehk teisiti väljendatuna aktsiad langesid. Kõige rängema hoobi sai Nasdaqi koondindeks, mis kukkus 2,4%, 1765 punktini. Langusest ei pääsenud ka tööstusettevõtted, mille indeks Dow langes 0,8%. Laiapõhjaline S&P 500 indeks, mis kõige paremini kajastab turu liikumist kaotas oma väärtusest protsendi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing