EPL: väikeettevõtted saavad lihtsamalt laenu võtta

12. august 2004, 08:13

Hansapank saab nüüd ise langetada otsuse KredExi ettevõtete väikelaenu käenduse kohta, kui laenusumma jääb alla 390 000 krooni.

?Tänu sellele saavad väikeettevõtted laenu soovides otsuse meie käenduse kohta senisest tunduvalt kiiremini, sest see tehakse otse pangas,? ütles KredExi juhataja Maive Rute Eesti Päevalehele.

Ta lisas, et tänu nelja-aastasele koostööle pankadega oleme jõudnud arusaamisele, et meie nägemused laenamise osas on sarnased. Summa suurus, mida käendatakse, tuleneb Euroopa Liidu (EL) mikrolaenu suurusest ehk 25 000 eurost.

Hansapank on esimene, kellega KredEx sellise koostöölepingu sõlmis.

Kuna KredEx kasutab Euroopa Investeerimisfondi ja selle edasikindlustust, on käenduse hind ettevõtjale väga odav. Kui tavaliselt küsiti väikefirmade käest 1,6 protsenti aastas garantii jäägi pealt, siis tänu koostööle Investeerimisfondiga on see 1,2.

?Protsent väheneb veelgi, kui ettevõtjal on lisatagatisi. Ettevõtja jaoks, kellel on näiteks 100 000kroonisele laenule endal tagatisi pakkuda ning KredExilt võetakse käendus vaid poolele laenule, teeb käendustasu 0,6 protsenti laenu kohta aastas,? lisas Rute.

Käendust saavad väikelaenule väikeettevõtted ja FIEd, kelle aastane käive on kuni 40 miljonit krooni ja kellel on alla kümne töötaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing