Augusti TantsuFestival 2004

13. august 2004, 00:00

Festival on aastatega muutunud rahvusvaheliselt hinnatud sügise alguse nüüdistantsufestivaliks, olles tuntuim tantsufestival Eestis.

Tegemist on sundimatus õhkkonnas toimuva professionaalse festivaliga, mis on mõeldud kõige laiemale vaatajaskonnale. Seda on näidanud ka viimaste festivalide publikuhuvi.

Juubelihõngulise festivali kavasse kuuluvad noorte lootustandvate koreograafide tööd. Meie ees on tulevikutähed. Ehk teisisõnu ? oodata on uljust, üllatusi, katsetusi ja hoogsust. Peale Eesti noorte koreograafide on kavas veel etendused Hollandi, Horvaatia, Belgia, Kanada ja Prantsusmaa tantsuloojatelt. Festivali tipphetkedeks võivad kujuneda Zagrebi kollektiivi BADco. ja jõulise tantsukunstniku Cecile Loyeri etendused, mis raamivad festivali.

Üks nn uue Euroopa juhtivaid kollektiive BADco. tuleb esmakordselt Eestisse ning avab Augusti TantsuFestivali 16. augustil. Eripäraste etendustega on südameid võidetud juba nii Euroopas kui ka Ameerikas. Meie publikule esitatakse nauditavalt humoristlik etendus ?Walk This Way? (kas käimistrena?ööril on võimalik tantsida?) ning kahest soolost koosnev töö ?Solo Me?.

Mõnusaid ja teatraalseid tantsuetendusi loov Pariisi koreograaf Cecile Loyer on kindlalt teel Euroopa tantsumaailma tippu. Teda iseloomustatakse kui tugeva karakteriga noort naist. Samasugused on ka tema tööd: õrnad ja tugevad üheaegselt. Tema etendus ?Ombres?, mis lõpetab festivali 27. augustil, pakub vaatamist ja mõtteainet pikemaks ajaks.

Ava- ja lõppetenduse vahele mahub hulgaliselt tähelepanuväärseid õnnestumisi.

Kuna tegemist on tuleviku tipp-koreograafide festivaliga, siis kuulub kavasse projekt ?springdance/dialogue/preview/tallinn?. See on loominguline laager noortele, eelkõige Eestis ja Hollandis töötavatele koreograafidele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing