Fookuses on klaas

13. august 2004, 00:00

Klaas elab mitut elu. Sõltub paigast, valgusest ja inimestest, kelle kätte ta satub. Äsja avatud Eesti klaasikunstnike ühenduse aastanäitusel leiab värske killu sellest, mida 31 meie klaasivoolijat on viimase aasta jooksul oma lemmikmaterjalist vorminud.

Kunstnikud iseloomustavad oma näitust "Fookus" miniklaasi- ehk taskunäitusena. Mõte tekkis rändnäituse ideest. Korraldajad selgitavad, et kuna klaas on habras ja raske, on sellest teoste saatmine näituselt näitusele kulukas ja ohtlik. Väiksemõõtmelisi taieseid (kuni 10x10x10 cm) on aga hea saata ühest paigast teise. Ja ega emotsiooni tugevus, idee erksus ja klaasi kaunidus ju suurusest sõltu. Rõõm nähtavast tuleb ikka kunstniku pühendumusest teosesse ja vaataja avatud silmapaarist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing