Kontserdisari ?Eesti mõisad? alustab taas

13. august 2004, 00:00

See mitmeplaaniline kunstisündmus tutvustab ja elustab barokkmuusika kontsertide ja Jüri Kuuskemaa mõnusate ajalooülevaadetega meie fantastilisi mõisaid, nii suuri ja uhkeid kui ka neid, millel kaduvikkku jõudmiseni veel õige vähe jäänud. Koos selleaastaste kontsertidega saab lähemalt tutvustatud 24 erinevat mõisa, lisaks toetatud 3 mõisakooli ja 3 -lastekodu.

Corelli Consort loob endistele aegadele sobiva meeleolu särava barokkmuusikaga omaaegsetel pillidel, nii nagu see kunagi võis kõlada mõisasaalides. Solist Taageperas ja Glehni lossis on Soome tuntuim lautomängija Eero Palviainen, põneval vanaaja pillil archiliuto, mille nimel eestikeelset vastetki pole. Kolga ja Kiikla mõisates osalevad Priit Aimla ja Taavi Kuntu barokktrompetitel, kahe trompeti kooskõla ja haruldane sobivus barokiaja keelpillidega pakub omapärase elamuse.

Kuulda saab Händeli, Telemanni, Corelli, Francescini, Vivaldi lautokontserte, sonaate, triosonaate ja kontserte kahele trompetile. Huvi peaks pakkuma ka barokiaja nais(!)helilooja Camilla de Rossi, kelle lautokontsert saab kindlasti esmaettekande Eestis.

Ansambli kõlapilti lisab põnevaid nüansse seekord ka Peeter Sarapuu barokkfagotil. Ja nagu ikka, palju huvitavat ajaloost, arhitektuurist ja väärikatest aadlisuguvõsadest pakub Jüri Kuuskemaa kontsertide vaheajal.

Sarja korraldaja sellest aastast on Corelli Music, kes soovib taastelustada mõisatega seonduva aristokraatliku mõtteviisi ning Kristuse-eelsest ajast pärineva metseenluse idee.

Igal aastal toetab sari Eesti mõisad üht mõisakooli või -lastekodu. Anija, Roosna-Alliku, Porkuni koolidele ning Maidla ja Inju lastekodudele lisandub sügisel avatav Kiikla mõis-lastekodu Ida-Virumaal.

Eesti mõisad 2004 pakub hulgaliselt elamusi meie ilusast loodusest, põnevast arhitektuuripärandist, ajaloost ja kaunist muusikast. Luba endale üks tore mõisapäev!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing