Kulinaariaklassika jõuab aguliõue

Heidi Vihma 13. august 2004, 00:00

Rahvuslikus stiilis kõrts tehakse lahti ainult ettetellimisel, küll olla neil restoran ja restoranil ka terrass, kinnitati mulle hotelli kontakttelefonilt.

Terrassi otsides käisime läbi mitmed kitsad käigud ja askeetlikud lobby-baari moodi kohvikud. Leidsimegi ? kitsukeses õues, suletud kõrtsi ja parkivate autode vahel on kaks päevavarjudega lauda, teate neid, pikad pingid ja puust lauad, sobivad eriti hästi rahvuslikus siilis õllejoomiskohtadesse. Aga kõht oli tühi ja kingad hõõrusid, nii et kuhugi mujale minekuks polnud jõudu. Ja hästi läks ? sellel enam kui veidral ?terrassil? sõin viimase aja nauditavama lõuna. Metsaseene capuccino parmesani chipsiga, ch?teaubriand porto-palsamiäädika kastmega, pärlkana confit cr?me de cassis? kastmega, kreembrülee ja jõhvikaparfee ? juba nimetused ajavad isu peale! Ja hinnad olid nendel kulinaariaklassika teostel äärelinna, mitte kesklinna omad.

Ka teenindus oli heatasemeline. Ettekandjal oli püüdlikkust ja isikupära ning kui ch?teaubriand? lisandid polnud need, mida menüü lubas, tänati tähelepanu juhtimise eest, vabandati ja kompenseeriti möödapanek soodushinnaga.

Oivalise lõunasöögi ajal käis elu hotelli tagahoovis oma tavalises rütmis: istusime tagaukse kõrval, millel silt ?Teenindavale personalile? ja sealtkaudu kanti sisse nii kartulikotte kui munareste. Kaubikud peautusid laua kõrval, samas olid hotellikülaliste autod ja toimekad agulikassid. Värvikas ja kontrastne lavakujundus, aga nii meisterliku koka looming vääriks kindlasti paremaid kulisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing