Me armastame ooperit

Kersti Inno 13. august 2004, 00:00

Tartu muusikasuve kütkestavamaid külalisi on uus tuline ooperiansambel Amici Forever, mille kuulsus on pärast debüütalbumi ?The Opera Band? ilmumist eelmise aasta septembris kulutulena üle maailma levimas.

Idee kokku kutsuda klassikalise ooperilauljakoolitusega noored solistid, kellest moodustada ansambel, mis oma välise imago, turundus- ning tegutsemispõhimõtete poolest vastab tüüpilisele maailmavallutuslike ambitsioonidega popansamblile, tuli pähe poistekoori-taustaga Uus-Meremaa tenoril Geoff Sewellil koos Amici mäned?eri Simone Lanhamiga. Kaasati neid, kel kontakte ka pop- ja rockmuusikaga (David Habbin). Paljude arran?eeringute autor Nick Garrett on aga maailmakuulsast ansamblist The Swingle Singers välja kasvanud ooperilaulja.

Ansambel on populaarne kodumaal Suurbritannias. Tänavu mais oli Amici Forever Classical Brit Awardi nominent. Sel suvel on esinetud mainekatel Last Night of the Proms`i kontsertidel koos Royal Philharmonic Orchestraga Londonis ja Cliff Richardiga suurel Inglismaa losside kontserdituuril kokku 150 000 pealtvaataja ees. Ansambel oli peaesinejaks olümpiatule Londonisse saabumisega seotud kontserdil Buckinghami palee ees, kus teiste seas astusid lavale Rod Stewart, Ozzy ja Kelly Osbourne, Duran Duran jt. Samuti on BBC kutsunud Amici esitama olümpiamängude teleülekannete ametlikku tunnuslaulu ?Olympia: Eternal Flame?, mis on eetris kogu augustikuu jooksul.

Eneselegi ootamatult on briti ansambel täielikult tabanud ameerikalikku maitset. Nende debüütalbum tõusis USA-s klassikalise muusika cross-over edetabelis 2. kohale ning jättis pop-muusika edetabelites seljataha sellised artistid nagu Outcast, Beyonce ja Sheril Crow. Austraalia edetabelites tõukas Amici troonilt Eminemi ning augusti esimesel nädalal oli nende plaat olnud viis nädalat Uus-Meremaa edetabeli liider, saavutades ühtlasi duubel-plaatinaplaadi staatuse.

Tartus esitab ansambel lugusid oma debüütplaadilt koos Händeli, Mozarti, Puccini, Bizet, Fauré ja Elgari armastatuimate meloodiatega.

Kaks päeva pärast Tartu kontserti suundub ansambel pikemale kontserdireisile Jaapanisse ja Singapuri, seoses plaadi turulejõudmisega Aasias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing