Sadam saeb oksa enda istumise alt

Sirje Niitra 13. august 2004, 00:00

Lennujaama- ja sadamatasude ümber puhkenud vaidlusi lugedes tekib küsimus, mis mille jaoks loodud on. Kas lennujaam on selleks, et seal lennukid maanduda ja õhku tõusta võiks, või vastupidi? Ja kas Tallinna ainus reisisadam saaks hakkama ka ilma laevu vastu võtmata?

Asi poleks hull, kui Estonian Airil ja Tallinkil oleks valida mitme stardikoha vahel. Paraku naudivad nii Tallinna Lennujaam kui Tallinna Sadam monopoli seisust ja kehtestavad endale sobiliku hinna. Enamasti klientidega aru pidamata. Riik vaatab omanikuna rahulikult pealt, sest teenib kopsakaid dividende. Kui lennujaam on lubanud oma tariifid üle vaadata, siis sadam plaanib hindu tõsta. Eriti valusalt lööb sadamatasude tõus transiidifirmasid ja suurte laevadega sõitvat Tallinki. Kulla sadamaonud, ärge saagige oksa, millel ise istute! See lõpeb alati halvasti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing