Volga, see kõlab uhkelt!

Urmas Vaino 13. august 2004, 00:00

Eestlased on mõõdukal moel autohullud. Meil on mehi, kes masinatega ilmamunale tiiru peale teinud, politseijuht, kes kõige valusamad hoobid saanud valesti valitud auto pärast, autohinnad ja liisingutingimused on uueaja saunateemadeks.

Vahel võib jääda mulje, et uus usutunnistus saabus koos oma riigi ja kapitalismi maguskreemjate õitega. Tegelikult see muidugi nii ei ole ja parim kinnitus sellele on 14. augustil Esnas, Järvamaal toimuv IV Vanade Volgade kokkutulek.

Kui pimedal ja hallil nõukogude ajal pani Moskvit? värske omaniku õnnest luksuma, ?iguli suurema joana pisaraid valama, siis teade Volga omanikuks saamise kohta võis saatjaks vajada kiirabibrigaadi. Sest Volga kõlas uhkemalt kui sõnad perekond, õnn ja isamaa kokku. Õnneks on need ajad möödas ja meestel vaba voli enesele autosid valida. Valimine pole teadupärast kunagi kerge ja nii tekivad kollektsioonid ning lemmikautod, mida teistelegi sobilik näidata. Armastus Volgade vastu on eelpool kirjeldatud põhjustel täiesti arusaadav ja mõistetav.

Eelmisel aastal tuli kokku 26 Volgat ja pole kahtluse ussigi, et sellel korral see number väiksemaks peaks jääma. Volgade kokkutulek tähendab aga tegevust terveks päevaks. Esiteks võistlevad omavahel muidugi autod, mitte kiiruses vaid ilus ja ehtsuses.

Peale selle vaadatakse üle stiilsemad riided ja premeeritakse parimaid. Volga teemaline viktoriin ja Volga-lugude jutustamisvõistlus toimub samuti. Nii see päev veereb. Volgade sees ja nende ümber. Õhtul on lubanud ülesastuda ansambel ?Nukker Kukeke? Ja nukralt see kõik ei kõla, kindlasti mitte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing