Tarmo Noop: Õlle aktsiis on meil niigi kõrge

13. august 2004, 15:00

Tartu Õlletehase A Le Coq juht Tarmo Noop peab otsust mitte tõsta lahja õlle aktsiisi, õigustatuks, kuna see on meil niigi kõrgem kui Lätis ja Leedus.

Noobi sõnul on õlle aktsiis meil kaks korda suurem kui Lätis ja 75 % kõrgem kui Leedus. 'Kuid arvestades Eestis väljakujunenud olukorda, on otsus tõsta kange õlle aktsiisi õige, sest see konkureerib tõepoolest viinaga,' lisas ta.

Noop ütles, et planeeritav aktsiisitõus mõjutab eriti neid õlletööstusi, kus kange õlle osakaal suurem, nagu näiteks Viru Õlu. A Le Coqi toodangust moodustab kange õlu veerandi.

Noobi hinnangul jäävad alkoholi tootvad ettevõtted pärast planeeritavat aktsiisitõusu normaalsesse konkurentsiolukorda, kuid nii kange õlle kui kogu alkoholi tarbimine väheneb. 'Eks me püüa konkureerida oma lahjade õlledega,' lausus ta.

Tartu Õlletehase juhi sõnul on viimasel ajal alkoholile lühikese ajaga liiga palju piiranguid seatud ja see pole majanduslikult põhjendatud. Tema sõnul tuleks piiramise asemel suunata alkoholi tarbimist kultuurse tarbimise poole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing