Lidl tuleb poega Kadaka turu kõrvale

Andres Kärssin 16. august 2004, 00:00

Lisaks Mustamäe kaubanduskeskuse ankurrentnikule Prisma hüpermarketile jääb odavpoe Lidli tulevasest asupaigast Tammsaare tee 124 mõnesaja meetri kaugusele teisele poole tänavat samuti madalamat hinnataset pakkuv OG Elektra.

OG Elektra omaniku Oleg Grossi sõnul mõjub Lidli tulek kaheti ? ühest küljest tõmbab teistelt kauplustelt kliente vähemaks, kuid samas muutub piirkond ilmselt tõmbekeskusena tugevamaks, mis teisest küljest toob jälle kokku rohkem rahvast. ?Selge see, et nad võtavad tüki ära, lõpuks on see ikkagi ühe õuna jagamine,? lausus ta, lisades samas, et Elektra loodab jaekaubanduse tihenevas võistluses kontserni omatoodangu peale.

?See on tüüpiline parasiidi kontseptsioon, püütakse tulla suurte ja edukate kaupluste kõrvale,? kommenteeris Prisma keti Soome omanikfirma SOK Balti piirkonna juht Arttu Laine uue naabri asukohavalikut. Laine hinnangul Lidlilt Eestis sellist mõju suuremate kaupluste ja keskuste müügimahtudele ei tule kui Soomes, sest siinmail on juba välja kujunenud tugev discounter?ite turg ? pigem konkureerivad sakslased Säästumarketi ja T-Marketi ni?is.

Lidli esindajatega Äripäev ühendust ei saanud, Lidl pole ka varem oma tegevust Eestis kommenteerinud.

Kinnistusregistri andmeil on ärimees Toonart Rääski kinnisvarafirmale AS Landeste kuuluva Laki 25/Tammsaare tee 124 asuv ligi 12 000 m2 kinnistu jagamisel tänavu suvel 7500 m2 suuruse tüki omanikuks saanud Lidl Eesti UÜ. Lidl asus Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti teatel juuni lõpus tegelema kinnistu detailplaneeringuga. SAPA arhitektuuriteenistuse teatel pole planeeringu eskiisprojekti veel ametisse kooskõlastusele jõudnud.

Lisaks kuuluvad Eestis Lidlile kevadel ostetud 9hektariline krunt Tallinna külje all Tänassilma tehnopargis logistikakeskuse rajamiseks, kinnistud Tallinnas Pae 2 (endine Majaka klubi), Tartus Riia mnt 175a ja Narvas Tallinna mnt 7. Lidl on maad otsinud pea kõigis Eesti suuremates linnades. Eestis huvitavad teda vähemalt 30 000 elanikuga piirkonnad ja kinnistud alates 6500 m2, märgib Lidl oma veebilehel.

Lidli kaubamärgi all opereerib avalikust tähelepanust hoiduv Saksa perefirma Schwarz Gruppe, millele kuulub kokku 5600 kauplust. Schwarz Gruppe kuulub maailma 20 suurima jaekaubandusettevõtte hulka, grupi käive oli 2003. aastal Saksa kaubandusekspertide hinnangul 340 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing