Ülo Toomsalu • 16. august 2004 kell 6:04

EPL: Rahapuudus venitab Kiikla lastekodu valmimist

Algselt tänavu juuniks valmima pidanud Kiikla lastekodu ehitus on vajamineva raha arvestamisel tehtud vea tõttu teadmata ajaks peatatud.

Mäetaguse vallavanema Veljo Kingsepa sõnul ei arvestanud ehitustöid tegev firma V K Eurotehnoloogia ehitamise maksumust õigesti, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Päris rahul ma selle ehituse käiguga küll pole, juuniks valmis saada oli niikuinii utoopiline plaan,? lausus vallavanem.

Mäetaguse vald on rahastanud ühe lastele mõeldud 300ruutmeetrise maja valmimist 1,8 miljoni krooniga. Teine maja valmib Soome heategevusorganisatsiooni toel.

Praegu peab ehitusfirma lastekodu projekti vedava MTÜga Avatud Värav läbirääkimisi. ?Lahendame olukorra ära. Hinnad on vahepeal tõusnud ja me ei osanud seda ette näha,? lausus ehituse direktor Aleksander Mihhailov. ?Kui leitakse raha, lähevad tööd kohe edasi.?

Osapooled ei soovinud siiski selgitada, kui suur summa puudu on.

Avatud Värava juht Marie Edala ütles, et ei soovi avalikkuse ees musta pesu pesta, ning loodab, et lastekodu esimesed kaks maja valmivad selle aasta lõpuks. Tema sõnul asub lastekodu direktor tööle juba septembris.

Kogu Kiikla mõisa ümber kerkiva lastekodukompleksi hind ulatub üle 30 miljoni krooni. Edala märkis, et peale kahe ehitusjärgus maja on tulevikus kavas ka kolmas ehitada.

Esimese rahasüsti sai tulevane lastekodu Äripäeva korraldatud konverentsilt, kus esines ka USA ekspresident Bill Clinton. Hiljem on ehituse jaoks raha kogutud nii kontserte korraldades kui ka muusikali ?Oliver? etendamise käigus.

Hetkel kuum