Keerulised seadistused

Indrek Kald 17. august 2004, 00:00

EMT tõi suve hakul esimesena Eestis turule kiiret mobiilset andmesidet pakkuva teenuse EDGE. Senisest GPRS-ühendusest on uudisteenus neli-viis korda kiirem. Tõsi, EDGE kasutamisel on mõned takistused. Esiteks levib see esialgu vaid piiratud territooriumil, nimekirja tugijaamadest, mille levialas saab EDGEd kasutada, leiab EMT kodulehelt. Teine takistus pole otseselt EDGEst tingitud, vaid on probleemiks ka GPRSi puhul, nimelt võib mobiiltelefoni ja sülearvuti omavahel töölepanek osutuda üle mõistuse keeruliseks.

Ja loomulikult pole siin küsimus EMTs või mõnes muus operaatoris, sama mure on iga mobiilifirma klientidel. Nagu käesolevast ITeest selgub, ei saa alati abi ka operaatori ametlikku esinduspoodi pöördumisest, sealsed töötajad ei tunne kõiki telefone-sülearvuteid-operatsioonisüsteeme, et neid igal juhul omavahel tööle panna. Isegi EMT kodulehel üles seatud põhjalikes juhendites esineb vigu, selgub tänase ITee järgmise sisukülje artiklist.

Elion Esinduse demokeskuse tehnikajuht Heigo Ensling kirjeldab tänases ajakirjas detailselt, kuidas telefoni ja mobiili koos GPRSi kasutama panna. Samas, mõne näites toodust erineva operatsioonisüsteemi puhul käib ühendusprotsess teistmoodi, nii et kerge arvuti ja telefoni sidumine pole. Mobiilioperaatorid võiksid ise oma klientide muresid lahendavaid töötajaid rohkem koolitada, sest omavahel suhtlema pandud mobiilid ja sülearvutid hakkavad internetti kasutades operaatorile raha tagasi tooma. WAPi, mobiilse interneti eelkäija kasutamine sai just siis suurema hoo sisse, kui operaatorid hakkasid pakkuma võimalust tellida telefonide keerulised seadistused omale SMSi kujul. Enne seda viitsisid vähesed seadistusi käsitsi paika panna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing