16. august 2004 kell 7:28

USA börsid: Delli tulemused seljatasid kerkiva nafta hinna

Arvutitootja Delli tulevikuprognoos seljatas möödunud reedel USA börsidel rekordkõrge naftahinna ja paisuva kaubavahetusdefitsiidi.

Maailma suurima arvutitootja juht Kevin Rollins teatas, et firma on kolmanda kvartali tulemuste suhtes väga positiivselt häälestatud ning ta ei näe turul nõudluse kasvu aeglustumist, millest just päev varem oli rääkinud ettevõte konkurent Hewlett-Packard, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

Delli aktsia tõusis päevaga 4,2%, tasemeni 34,51 dollarit.

39% ulatuses tehnoloogiasektori aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks tõusis reedel 0,3%, tasemeni 1757,22 punkti. Kvaliteetaktsiate liikumisi kajastav Dow Jones tööstuskeskmine lõpetas nädala 9825,35 punktil. Tõusu päevaga 0,1%.

Suuremat tõusutempot hoidis maas nafta hind, mis tõusis New Yorgi kaubabörsil uue rekordtasemeni 46,58 dollarini barrelist. Sel aastal on nafta hind tõusnud 43%, kasvatades pidevalt tarbijate ja ettevõtete kulutusi.

Kõrge nafta hind tõstis juunis USA kaubavahetusdefitsiidi rekordilise 55,82 mld dollarini.

Hetkel kuum