Börsiülevaade: olümpiamängud suretanud kauplemise välja

17. august 2004, 14:56

Reedel alanud Ateena suveolümpiamängud on muutnud kauplemise Tallinna börsil väga passiivseks.

Viimase kolme päeva tehingupäeva statistikast võib leida vastavalt vaid 28,31 ja 41 tehingut. Nii armetut numbririda pole näinud aastaid.

Kõige enam kaubeldi homme oma teise kvartali tulemused avaldava Hansapanga aktsiatega.
Väärtpaber tõusis täna ühe eurosendi (15,6 senti) võrra, tasemeni 107,65 krooni.
Äripäeva läbiviidud küsitluse põhjal ootavad kuus analüütikut panga teise kvartali puhaskasumiks keskmiselt 570 mln krooni (1,80 krooni aktsia kohta).
Homme avaldatavates majandustulemustes on kõige huvitav kaeda kuidas läheb pangal välisturgudel, eelkõige Venemaal. Lisaks pakub pinget milline on laenuralliga kaasa läinud pangal keskmine hoiuste ja laenuintresside vaheline vahe ning kuidas on pank suutnud Eestis turuosa hoida

Eesti Telekomi aktsia püsis täna kindlalt 107,65 kroonil.
Väärtpaberit oleks veidi võinud toetada uudis, et TeliaSonera ostis 63,5 mln dollari eest viimase tüki (10%) Leedu mobiiltelefonioperaatoris Omintel. Vaevalt kaheksa kuud tagasi maksis Skandinaavia telekomikontsern Motorolala Ominteli aktsiate eest ligi kaks korda kehvemat hinda.
Võib ju spekuleerida, et TeliaSonera on muutnud oma strateegiat see tähendab igat senti enam ei loeta ning ollakse nõus maksma telekomifirmade omamise eest kõrgemat hinda. Ehk ka Eesti Telekomi eest, mille ostmisel kevadel veel koonerdati?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing