PM: Kaubanduskeskustes seened turuhinnast poole kallimad

17. august 2004, 08:04

Suurtes kaubanduskeskustes marjadega kauplev OÜ King Berry müüb kukeseeni ja metsamarju turuhindadest kaks korda kallimalt.

Samal ajal kui turgudel pakutakse puhta välimusega kukeseeni hinnavahemikus 45 kuni 55 krooni kilo, meelitavad Prisma peremarketite sissepääsu juures asuvad OÜ King Berry marja- ja seeneletid ostjaid mitu korda krõbedama hinnaga. Marjaletid on püsti pandud õigesse kohta, sest kallihinnalistele marjadele ja seentele jätkub müüjate sõnul ostjaid küllaga, kirjutab Postimees.

Põlvamaal Värskas seente kokkuostuga tegelev Lembit Lassik ütles, et linnarahvas ei teagi, et seeni on võimalik palju odavamalt saada. «Kui kõik ostud tehakse suurtes marketites, siis usutakse, et seal pakutav seene- ja marjahind on ka õige,» ütles Lassik. «Inimesed võiksid seeni ikka turult osta.»

Eile lõuna ajal näitas Mustamäe Prismas asuva OÜ King Berry marjaletil silt kukeseene kilohinnaks 120 krooni

Turuga võrreldes kahekordset kilohinda põhjendas OÜ King Berry juhatuse liige Marko Ööman sellega, et nende firma pakutav kaup on kvaliteetne ja pärineb Eestist. «Me maksame ka talumeestele kõrgemat hinda,» märkis Ööman, kelle sõnul võivad ostjad kindlad olla, et King Berryst ostetud kaup on pärit sealt, kust see on väidetud olevat. «Turult nii puhast ja head kaupa ei leia.»

Nõmme turul kukeseeni ja metsamarju müünud Nadja Veselkova ütles, et tema marjad ja seened pärinevad Värska kandist, kus kohalikud elanikud seenekorjamisega pensioni- või palgalisa teenivad. Lassiku sõnul on seene kokkuostuhinnaks Värskas 25 kuni 30 krooni kilost.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing