Jaemüük kasvas enam kui 100 miljoni võrra

ÄP 18. august 2004, 00:00

Kaupade jaemüük kasvas Eestis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga püsivhindades 134 miljoni krooni ehk kolme protsendi võrra ja oli teises kvartalis 4,96 miljardit krooni, teatas statistikaamet. Ühe kvartali lõikes on jaemüügi maht olnud suurem vaid 1997. a viimases kvartalis, mil see ulatus 5,37 miljardi kroonini.Statistikaameti kaubandusstatistika sektori peaspetsialist Epp Karus ütles, et selle aasta esimese kvartaliga võrreldes on jaemüügi kasv 435 miljonit krooni. ?See on tüüpiline. Pärast jõule ravitakse haavu, aga teises kvartalis hakatakse kevadgarderoobi ostma ja autod tuuakse jälle tänavale,? rääkis ta.

Hetkeseis: Praegu võime rääkida pea suurusjärgu võrra suurematest kasvudest. Sõiduki- ja jaekaubandusettevõtted müüsid tänavu I kvartalis kaupa jae 8,4 miljardi krooni eest. Kaupade jaemüük suurenes 2003. aasta I kvartaliga võrreldes miljard krooni, so püsivhindades 15% enam. Enim mõjutas kaupade jaemüügi kasvu toidukaupluste jaemüügi kasv.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing