Olümpia suretas kauplemise välja

Raivo Sormunen 18. august 2004, 00:00

Viimase kolme tehingupäeva statistikast leiab vastavalt vaid 28, 31 ja 41 tehingut. Nii armetut rida pole näinud aastaid.

Kõige enam kaubeldi täna oma teise kvartali tulemused avaldava Hansapanga aktsiatega. Väärtpaber tõusis ühe euro sendi (15,6 senti) võrra, tasemeni 107,65 krooni. Äripäeva läbiviidud küsitluse põhjal ootavad kuus analüütikut panga teise kvartali puhaskasumiks keskmiselt 570 miljonit krooni (1,80 krooni aktsia kohta). Möödunud aasta sama kvartali kasum aktsia kohta ulatus 1,43 kroonini, kuid toona hoidis tulemust tagasi kõrge tulumaksunumber.

Täna avaldatavates majandustulemustes on huvitav näha kuidas läks pangal välisturgudel, eelkõige Venemaal. Lisaks pakub pinget küsimus, milline on laenuralliga kaasa läinud panga keskmine hoiuste ja laenuintresside vaheline suhe ning kuidas on pank suutnud Eestis turuosa hoida.

Eesti Telekomi aktsia püsis eile kindlalt 107,65 kroonil.

Aktsiat oleks veidi võinud toetada uudis, et TeliaSonera ostis 63,5 mln dollari eest viimase tüki (10%) Leedu mobiiltelefonioperaatorist Omnitel. Vaevalt kaheksa kuud tagasi maksis Skandinaavia telekomikontsern Motorola Omniteli aktsiate eest ligi kaks korda kehvemat hinda. Võib ju spekuleerida, et TeliaSonera on muutnud oma strateegiat ? igat senti enam nii hoolikat ei loeta ning ollakse nõus maksma telekomifirmade omandamise eest kõrgemat hinda. Ehk ka Eesti Telekomi eest, mille eest veel kevadel pakuti turuhinnast madalamat hinda.

Esmaspäeval Selverite keti 26protsendilisest juuli käibekasvust teatanud Tallinna Kaubamaja aktsiale oli eile tunda kerget müügisurvet. Lisaks uute Selverite lisandumisele teeb Tallinna Kaubamaja huvitavaks ja ettearvamatuks kevadel toimunud laienemine Viru Keskusse ja Tartu Kaubamaja ambitsioonikad paisumisplaanid. Palju kaubanduskontsern Viru Keskuse projektiga võitis, peaks selguma teise kvartali tulemustes, mida avaldada on firmal aega kuni 31. augustini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing