Maksu- ja tolliamet avastas kalaäriga seotud 27-miljonilise maksupettuse

Inno Tähismaa 18. august 2004, 11:09

Maksu- ja tolliamet avastas Lääne-Virumaal kalaäriga seotud 27 miljoni kroonise maksupettuse.

Maksuameti uurimisosakonna Ida talitus viis möödunud nädalal lõpule 27,1 miljoni krooni suuruse kalaäriga seotud maksupettuse kohtueelse uurimise ja tunnistas selles kuriteos kahtlustatavaks neli isikut, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja.

Viru Ringkonnaprokuratuurile edastatud kohtueelse menetluse kokkuvõtte kohaselt esitasid Lääne-Viru maakonnas Väike-Maarja vallas ja Tamsalu linnas tegutsevad ettevõtted OÜ Herma Tehno ja OÜ Farmartes Grupp 2000. ja 2001. aasta maksudeklaratsioonides maksuhaldurile valeandmeid, mille tulemusel jäi riigile laekumata 7,9 miljonit krooni käibemaksu ja 19,2 miljonit krooni tulumaksu.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakond tuvastas aasta ja neli kuud kestnud uurimise tulemusena, et ettevõtted näitasid fiktiivsetel ja võltsitud dokumentidel Venemaa päritolu kala hinda tegelikkusest kõrgemana nn. riiulifirmadelt ostetud transpordi- ja töötlemisteenuse arvel. Tegelikult dokumentides märgitud ettevõtted OÜ-dele Herma Tehno ja Farmartes Grupp teenuseid ei osutanud.

Maksupettuses kahtlustatavateks on tunnistatud kummagi äriühingu juhatuse üks liige. OÜ Herma Tehno juhatuse liige, kes oli ka OÜ Farmartes Grupp sisuline juht, on lisaks kahtlustatav ametialases võltsimises ja dokumentide võltsimises. Dokumentide võltsimise episoodis kahtlustatakse veel lisaks OÜ Herma Tehno juhataja abikaasat ning Farmartes Grupi juhatuse liikme ema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing