Urmas Sõõrumaa hakkas kohvikuid pidama

18. august 2004, 12:39

Urmas Sõõrumaa omandas mai lõpus läbi oma investeerimisfirma AS U.S.Invest pool Eesti erakapitalil põhinevast kohvikuketist Coffee Plus.

Keti senised omanikud Esplanade Kohvikute OÜ (kaubamärgi Coffee Plus omanik) juhatuse liikme Silver Ojametsa sõnul raha ei saanud, vaid peavad nüüd poole vähem investeerima. ?Võib öelda, et Urmas Sõõrumaa raha eest avatakse meie järgmine kohvik,? ütles Ojamets.

Coffee Plusi esimene kohvik avati 1. aprillil Ülemiste Keskuses, septembri alguses laieneb kett Rocca al Mare kaubanduskeskusesse ning kolmas kohvik avatakse järgmise aasta 1. aprillil Tallinnas Ahtri tänaval valmivas Admirali Majas.

Keskmiselt kulub ühe kohviku avamisele miljoni krooni ringis, Admirali Majas läheb see summa küll suuremaks, kuna seal on plaanis ka praade pakkuma hakata, milleks on veidi kallimat köögisisustust vaja. Samuti peab uhiuude laevakujulisse büroomajja pinna ostma, sest sinna rendipindu ei tulegi.

Ülemiste Keskuses ei lähe kohvikul küll halvasti, kuid loodeti paremat. ?Miinuses me ei ole, tuleme ots-otsaga kokku,? lisas Ojamets, nentides siiski, et kohviku praegune käive jääb loodetule kõvasti alla.

Urmas Sõõrumaa puhkab praegu oma Hispaania villas. Temalt kommentaari saada ei õnnestunud.

Coffee Plusil on kavas lähiaastail avada Eestis 7?10 kohvikut, plaanitavate investeeringute kogumaht ületab 10 miljonit krooni.

Juuli lõpul Viru Keskuses kohviku avanud Läti kohvikukett Double Coffee tahab juba järgmise aasta lõpuks Eestis 10 kohvikut avada. Eestis tegutsevad ka Skandinaavia päritolu Roberts Coffe ja Waynes Coffe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing