18. august 2004 kell 7:47

Börsiülevaade: Hansapank üllatas tugeva kvartaliga

Kella üheksa paiku oma teise kvartali tulemused üllitanud Hansapank üllatas esmapilgul väga heade numbritega.

Panga puhaskasum ulatus 666 mln kroonini ehk 2,10 krooni aktsia kohta. Äripäeva läbiviidud küsitluse kohaselt ootasid analüütikud keskmiselt 570 mln kroonist kasumit (1,80 krooni aktsia kohta).

Panga kiire kasumikasvu taga tundub esmapilgul olevat väga tugev edasiliikumine välisturgudel. Samuti on panga netointressimarginaal ehk lihtsamalt keskmine laenu- ja hoiusteintresside vaheline suhe langenud kvartaliga vaid 0,02% tasemeni 3,39%.

Panga tulemusi on endiselt paisutanud laenude kasv, mille aastatempo ulatub 37%-ni.

Mõnevõrra teeb murelikuks vaid see, et Hansapanga kvartalitulemusi polnud veel kella 9:45 seisuga Tallinna börsi koduleheküljel, samas kui tulemused oli näiteks uudisteagentuur Bloombergis ja Hansapanga enda koduleheküljel olemas. Üldtuntud reeglina peaks olema börs just esimene ja kõige kiirem koht, kus ettevõte oma värsked uudised teatavaks teeb.

Hansapanga aktsia sulgus eile 107,49 kroonil ehk 0,15% miinuses.

Hetkel kuum