Maksu- ja tolliamet avastas 27miljonilise pettuse kalaäris

19. august 2004, 00:00

Maksuameti uurimisosakonna Ida talitus viis möödunud nädalal lõpule 27,1 miljoni krooni suuruse kalaäriga seotud maksupettuse kohtueelse uurimise ja tunnistas selles kuriteos kahtlustatavaks neli isikut, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja.

Viru ringkonnaprokuratuurile edastatud kohtueelse menetluse kokkuvõtte kohaselt esitasid Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas ja Tamsalu linnas tegutsevad ettevõtted OÜ Herma Tehno ja OÜ Farmartes Grupp 2000. ja 2001. aasta deklaratsioonides maksuhaldurile valeandmeid, mille tulemusel jäi riigile laekumata 7,9 miljonit krooni käibe- ja 19,2 miljonit krooni tulumaksu.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakond tuvastas aasta ja neli kuud kestnud uurimise tulemusena, et ettevõtted näitasid fiktiivsetel ja võltsitud dokumentidel Venemaa päritolu kala hinda tegelikkusest kõrgemana nn riiulifirmadelt ostetud transpordi- ja töötlemisteenuse arvel. Tegelikult dokumentides märgitud ettevõtted teenuseid ei osutanud.

Maksupettuses kahtlustatavateks on tunnistatud kummagi äriühingu juhatuse üks liige. Herma Tehno juhatuse liige, kes oli ka Farmartes Grupi sisuline juht, on lisaks kahtlustatav ametialases võltsimises ja dokumentide võltsimises. Dokumentide võltsimise episoodis kahtlustatakse veel lisaks Herma Tehno juhataja abikaasat ning Farmartes Grupi juhatuse liikme ema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing