Inno Tähismaa • 18. august 2004 kell 14:53

Vaba Maa mitmekordistas kasumit, suurendas käivet, sai ISO tunnistuse

Eesti ainus turvatrükikoda, Tallinnas tegutsev AS Vaba Maa mitmekordistas esimesel poolaastal kasumit, suurendas käivet sai ISO kvaliteeditunnistuse.

Vaba Maa käesoleva aasta I poolaasta auditeerimata puhaskasum oli 932,5 tuhat krooni, edastas ettevõtte juht Aivar Sõerd. Möödunud aasta sama ajaga teenis ettevõte 125,5 tuhat krooni.

Ettevõtte käive I poolaastal oli 13,5 miljonit krooni. Möödunud aastal samal ajal oli käive 12,1 miljonit krooni.

Vaba Maa sai 17. augustil kvaliteedijuhtimise sertifikaadi, mille kohaselt vastab ettevõtte kvaliteedijuhtimissüsteem ISO 9001:2000 nõuetele. Auditi viis tänavu juulis läbi Hollandis registreeritud trükindusele spetsialiseerunud sertifitseerimisfirma VPGI Sertifitseerimise Instituut. VPGI väljastatud sertifikaat kehtib 21. juulini 2007. Aasta algul omistati ASile Vaba Maa turvalise trükkija CWA 14641:2003 sertifikaat.

AS Vaba Maa on Tallinnas tegutsev Eestis ainus turvatrükikoda, mis pakub eelkõige väärtpaberitoodangut: postmargid, transpordipiletid, maksumärgid, registreerimistunnistused, turvaplanketid ja kinkekaardid. Viimasel ajal on suurenenud reklaamtrükiste osakaal. Ettevõte annab tööd 38 inimesele.

Hetkel kuum