Viie tärni muusikaelamus

Madli-Liis Parts 19. august 2004, 00:00

muusikalise etendusega ?Tango Nuevo?, milles on eelmise sajandi alguses Buenos Airese sadamakvartalis sündinud uus tango ühendatud d?ässiimprovisatsioonidega. Kava muusika sündis Villu Veski ja Tiit Kalluste kontsertreisil Argentinasse. Kaasa teevad tangokuningas Astor Piazzolla lapselaps Daniel ?Pipi? Piazzolla löökpillidel ning tangoballetis Juan Votinez ja Sonia Perralta Argentinast.

Laupäeval saab kõrvuti nautida ooperi- ja d?ässiklassikat.

Kavas ?Pekingist Veneetsiani? esitab maailmakuulus koloratuursopran Dilbér koos Tallinna Filharmoonikutega tippaariaid ooperiklassikast. Maestro Eri Klasi koostöö hiina lauljatariga algas pärast Dilbéri edukat esinemist Soomes Mirjam Helini konkursil 1988. aastal.

Särava koloratuuri järel saab lossihoovis kuulata sügava, siidiselt pehme, unikaalse tämbriga Dennis Rowlandit. ?See, mida mr Rowland pakub, peaks olema müügil apteegis kui ravim,? väidab The New York Times. Tänapäeva üheks paremaks d?ässilauljaks peetava Dannis Rowlandi väärtuslikem õpiperiood oli seitse aastat tegevust Count Basie orkestri solistina. Tema Põltsamaa kava ongi pühendatud Count Basiele, kelle sünnist möödub 100 aastat just 21. augustil.

Nõnda on varemgi sumedail augustiõhtuil Põltsamaa lossihoovis muusikaelamusi kogenuil seekord põhjust lausa kaheks päevaks Põltsamaale sõita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing