Riskikapitalifondi tulevik selgub lähiajal

19. august 2004, 15:15

Valitsuse arendusnõuniku Raul Malmsteini sõnul teeb riik otsuse riskikapitalifondi edasise arengu osas lähinädalate jooksul.

Valitsus teeb oma otsuse majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt koostatud riskikapitalifondi kava alusel.

Selle aasta kevadel oli juttu ka teisest Strateegilise Algatuse Keskuse (SAK) poolt ettevalmistatud riskikapitalifondi kavast, kuid hetkel see valitsuses arutlusel pole. ?Kõiki nö ühiskondlike aktsioone ei ole valitsusel õiguslikult alust käsitleda,? ütles Malmstein. ?Praegu seda kava otse valitsusse pole esitatud.?

Samas pidas Malmstein võimalikuks, et edaspidi siiski otsustatakse riskikapitalifondi loomisel kaasata ka SAKi kava. ?Kui tekib vajadus, siis võib olla poliitiline otsus, millega võetakse juurde SAKi või mõni muu kava,? rääkis Malmstein. Praegu käib töö siiski ainult ministeeriumi esitatud plaani alusel.

Nii majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi kui SAKi riikliku riskikapitalifondi eesmärk on riiklike investeeringutega soodustada innovatiivsete ettevõtete arengut, mis omakorda tagab Eesti majanduse konkurentsivõime kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing