Teadus- ja arendustegevus saab riigilt 400 miljonit krooni

19. august 2004, 11:16

Valitsus kiitis täna heaks teadus- ja arendustegevuse infrastruktuuri arendamise programmi mahus 400 miljonit krooni.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel kiitis valitsus samuti heaks akadeemilist kõrgharidust, teadust ja innovatsiooni toetava infrastruktuuri kaasajastamise strateegilised alused.

Infrastruktuuri arendamise programmi eesmärgiks on suurendada teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni võimekust Eestis. Programmi rahastatakse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi eelarvete kaudu, kaasates Euroopa Liidu struktuurifondide vahendeid.

Aastatel 2004-2006 kestva programmi pilootprojekti finantseerimismahuks on 400 miljonit krooni, millest 50 miljonit krooni tuleb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelarvest, 50 miljonit krooni haridus- ja teadusministeeriumi eelarvest ning 300 miljonit krooni Euroopa Liidu struktuurifondidest eraldatud vahenditest

Akadeemilist kõrgharidust, teadust ja innovatsiooni toetava infrastruktuuri kaasajastamise strateegiliste alustes tõstetakse esile süsteemse lähenemise tähtsus teadusele, selle mitmesuguseid seoseid innovatsiooni ja ühiskonna elu teiste valdkondadega, mida kaasajal käsitletakse kompleksselt.

Strateegia rakendamine on kavandatud kolme etappi:
1) esimene etapp aastatel 2004-2006
2) teine etapp aastatel 2007-2013
3) kolmas etapp aastatel 2013-2014.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing