Soome ründab Eesti tulumaksuvabastust

ÄP 23. august 2004, 00:00

Soomlaste arvates jääb Eestis kavandatav ettevõtte tulumaksu kaotamine lühiajaliseks, sest Euroopa Liidu maksupoliitika ei aktsepteeri maksuvabastust. Kui Eesti kehtestab ettevõtetele nullmääraga tulumaksu, nõuab Soome tõenäoliselt 1993. aastast kehtiva riikidevahelise topeltmaksustamise vältimise seaduse revideerimist, kirjutab Soome Kauppalehti. Soome rahandusministeeriumi valitsussekretäri Antero Toivaneni väitel võib Soome Eestiga sõlmitud lepingu tühistada, mis oleks poliitiliselt karm samm. ?Praegu mõtleme, kas me üldse hakkame uue lepingu üle läbirääkimisi pidama,? lausus Toivanen ajalehele. ?Maksuseaduse muutmise järel meenutab Eesti juba maksuparadiisi. Soome maksupoliitika kohaselt me teatavasti sääraste riikidega lepinguid ei sõlmi.?

Hetkeseis: Eesti tulumaksusüsteem on olnud pidevate rünnakute objekt, praegu räägivad selle vastu Rootsi, Saksamaa, Prantsusmaa, kuigi samal ajal on Eestis maksumäärad kõrgemad kui mitmes teises ELi riigis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing