Liviko maksis juulis 50 miljonit krooni alkoholiaktsiisi

23. august 2004, 10:45

Alkoholitootja Liviko maksis juulis riigieelarvesse ligi 50 miljonit krooni alkoholiaktsiisi.

See on rohkem kui veerand eelmisel kuul riigieelarvesse laekunud alkoholiaktsiisist ehk 183,2 miljonist aktsiisikroonist, teatas ettevõte.

Liviko turundusdirektori Janek Kalvi sõnul maksis Liviko juulis riigieelarvesse 48,6 ning seitsme kuuga 252,2 miljonit krooni. Eelmise aasta juuliga võrreldes maksis Liviko tänavu juulis riigieelarvesse 30 protsenti rohkem alkoholiaktsiisi.

'Tahame nende numbrite valguses juhtida tähelepanu sellele, et alkoholitootjad maksavad aktsiisi riigieelarvesse vabatahtlikult ning selle nimel tehakse kõvasti tööd. Aktsiisi tõstmisega ujume vastuvoolu, mis kaugemas tulevikus võib anda tagasilöögi ning riik jääb ilma mingist osast praegu viinaralli tulemusena laekuvast rahast ehk kindlast tulust,' ütles Kalvi.

Tema sõnul tuleks Eesti aktsiisipoliitikat muutes vaadata asju rahvusvahelise konkurentsi võtmes. 'Eesti senine aktsiisipoliitika on olnud õige. Põhjamaad teavitavad järjest alkoholiaktsiisi kavandatavast langetamisest, sest nende kava piirata tarbimist alkoholi kõrgema maksustamisega on ebaõnnestunud,' rääkis Kalvi.

Kalvi kinnitusel avaldas alkoholiaktsiisi paremale laekumisele mõju Euroopa Liiduga ühinemine ja Eestis müüdava alkoholi konkurentsivõimelisem hind kui EL-is. See konkurentsieelis võib väheneda, kui tõstetakse kange alkoholi aktsiisimäära, lisas Kalvi.

Eelmisel aastal maksis Liviko riigieelarvesse 365,1 miljonit krooni alkoholiaktsiisi, mis oli 91 miljonit krooni ehk 25 protsenti rohkem kui 2002. aastal.

Liviko on vanim alkohoolsete jookide tootja Eestis, ettevõte kuulub valdusfirmale NG Investeeringud.
<pilt2#fotod/Soome/alko4raul.jpg#600#400#>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing