EPL: Tallinna maaliinide bussijaama juurde kavandatakse 6korruselist maja

24. august 2004, 08:20

Kinnisvaraarendaja AS Aswega kavatseb rajada Tallinna maaliinide bussijaama servale kuuekorruselise äripindadega korterelamu.

Lähedal asuva bussiparkla tõttu hakkab hoone õhku katuselt sisse tõmbama, kirjutas Eesti Päevaleht.

Arendaja plaani kohaselt kerkiks Juhkentali tänavale 0,2 hektari suurusele krundile ühekorruseliste laohoonete asemele 29 korteriga modernne elamu. Detailplaneering oli hiljuti avalikul väljapanekul kesklinna valitsuses ning nüüd on selle kooskõlastanud nii linnaosavalitsus kui ka säästva arengu ja planeerimise amet (SAPA).

Ühtki protesti selle aja jooksul ei laekunud, küll aga jääb arendajale ja tulevastele elanikele peavaluks lähedalasuv bussiparkla, kus parkivad ning mootorit soojendavad bussid reostavad õhku ja tekitavad müra.

ASi Aswega kinnisvaraosakonna juhataja Ilmar Aamisepa sõnul on probleem tossuga lahendatav. ?Loomulikult on sellega arvestatud. Kogu hoone saab mehaanilise ventilatsioonisüsteemi, mille õhuhaarded asuvad hoone katusel,? kirjeldas Aamisepp süsteemi, mille abil tulevased elanikud peaksid tossust pääsema. Esimesele korrusele on kavandatud mitteavatavad aknad, sinna peaks tulema äripinnad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing