Janek Ottis: Diagnostikakeskuse väärtust hinnati ainult bilansi alusel

24. august 2004, 14:13

Margus Linnamäe firma Solaron Trade tellitud audiitorhinnangu järgi on Tallinna Diagnostikakeskuse (DK) 100% aktsiate väärtus 23 miljonit krooni.

DK nõukogu liige Janek Ottis imestab, mille alusel audiitorfirma Kipper Maalinn ettevõtte väärtust hindas, kuna tema teada neil peale bilansi muid dokumente kasutada polnud.

'Neljapäeval kell üks tuli audiitor Priit Möldre Diagnostikakeskusesse ja kohtus tund aega ettevõtte juhatusega,' kirjeldas DK nõukogu liige Janek Ottis asjade käiku. 'Praktilist infot ta sealt ei saanud, kuid talle öeldi, et nõukogu otsustab, milliseid dokumente ja millisel viisil talle anda'.

'Tahtsime kõigi nende viie audiitorfirmaga konfidentsiaalsuslepingud sõlmida, mis pidid muuhulgas sisaldama DK õigust kontrollida hindaja poolt esitatava info paikapidavust ja DK õigust lisada hinnangule oma eriarvamust,' ütles Ottis.

'Imestangi nüüd, et millistele dokumentidele tuginedes Kipper Maalinn hinnangu andsid, sest peale bilansi, mis on avalik, rohkem infot neile antud pole. Kas nad tõesti hindasid ettevõtte väärtust ainult bilansi põhjal,' imestas Ottis.

DK väärtust on palgatud uurima viis erinevat audiitorfirmat, Kipper Maalinn OÜ juba lõpetasid, veel täna peaks valmima ka BDO Eesti AS ja Ernst Young Baltic AS antavad hinnangud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing