Venemaa taimeimpordikeeld püsib ikka jõus

24. august 2004, 10:46

Keeld Eestist Venemaale taimseid tooteid eksportida püsib endiselt jõus. Löögi all on ligi 100 miljoni krooni eest eksport- ja transiitkaupa kuus.

Venemaa keelas 13. augustil kõikide taimsete kaupade sisseveo Eestist, kuna ühelt Eesti kaudu Venemaale viidavalt lillepartiilt avastati kahjurid. Lilled ise olid pärit Aafrikast ning pidid läbi Hollandi ja Eesti jõudma Venemaale. Lilli vedas Sillamäe firma, keda taimetoodanguinspektsiooni peadirektori Roland Nymanni sõnul ootavad ilmselt nüüd suured pahandused. ?Me saame teha trahvi, võtta ära ekspordiload,? ütles Nymann.

Taimetoodanguinspektsioon on Vene võimudelt palunud, et impordikeeld võetaks ära muudelt Venemaale viidavalt kaupadelt, sest lillekahjuri avastamise pärast on Venemaale eksportimisega raskusi näiteks Pauligil ja probleeme on kakaoubade eksportimisega. ?Meile helistati Peterburi õlletehasest, et neil on odralaev reidil kinni, ei lasta sadamasse sisse,? rääkis Nymann. ?Segadust on palju.?
Nymann ei usu siiski, et lähema paari päeva jooksul Venemaa impordikeelu osaliselt või täielikult tühistab.

Kaubanduskoja teatel on Venemaale Eesti kaudu müüdavate taimsete kaupade impordimaht väiksem kui see on loomsete kaupade puhul ehk see jääb alla 100 miljoni krooni kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing