24. august 2004 kell 9:04

Eesti Energia müüs I kvartalis elektrienergiat rohkem kui miljardi krooni eest

Eesti Energia Grupi äritulud kasvasid 2004/2005 majandusaasta esimeses kvartalis möödunud majandusaastaga võrreldes 4,5% ning moodustasid 1,3 miljardit krooni.

Enim mõjutas tulude suurenemist elektrienergia müük, mille tulud kasvasid 7,4% (76 mln kr). Kulumi kasvu tõttu jäi ärikasum võrreldes 2003/2004 majandusaasta esimese kvartali ärikasumiga sarnasele tasemele. Eesti Energia käesoleva majandusaasta esimese kvartali puhaskasum oli 53 miljonit krooni, teatas ettevõte.

?Vaatamata suhteliselt headele majandustulemustele, ei ole meil põhjust rahuloluks. Näiteks Eesti Energia investeeritud kapitali tootlus oli 4,6%, mis jääb tunduvalt alla Euroopa sarnaste ettevõtete tootlusele,? kommenteeris Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive.

Käesoleva majandusaasta esimeses kvartalis müüs Eesti Energia elektrienergiat 13% enam kui möödunud aastal samal ajal. Kodumaise elektrienergia müügitulud kasvasid 4% (38 mln kr) ning tulud elektrienergia ekspordilt kasvasid 43% (39 mln kr). Müügikasvu peamiste põhjustena nimetas Liive Eesti jätkuvalt tugevat majanduskasvu ja sellest tulenevat elektrienergia nõudluse suurenemist ning lisaks veel mahukaid eksporditarneid Lätti ja Venemaale.

Majandusanalüütikute hinnangul on Eesti majanduskasvu väljavaated head. ?Toetudes tugeva majanduskasvu prognoosidele ning esimese kvartali oodatust suuremale elektrienergia müügile, ootame majandusaasta lõpuks nelja kvartali lõikes soliidset elektrienergia müügi kasvu,? lisas Liive.

Eesti Energia majandusaasta kestab 1. aprillist 31. märtsini.

Hetkel kuum