Börsipäev algas plussis

Romet Kreek 26. august 2004, 00:00

Eile USAs avaldatud viletsapoolsed makronumbrid investoreid ei morjendanud.

Uute majade müük USAs kasvas selle aasta aeglaseimas tempos. Kestvuskaupade tellimused valmistasid pettumuse.

Investoritele numbrid korda ei läinud. Kella 17.30ks tõusis Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,07 protsenti, 10105 punktile. Laiem S&P indeks tõusis 0,01 protsenti, 1096 punktile. Nasdaq tõusis 0,11 protsenti, 1839 punktile.

?Majanduses on tugevust, kuid see on ootustest väiksem,? ütles First Investors Managementi fondijuht Dennis Fitzpatrick Bloombergile. ?Inimesed ootavad firmade majandustulemusi ja makrouudiseid, enne kui kauplemine võtab suuna ühes või teises suunas.?

USA kestvuskaupade tellimuste arv ilma transpordivahenditeta kasvas läinud kuul 0,1 protsenti. Ökonomistid ootasid tellimuste 1,3protsendist suurenemist. Kui arvestada ka transpordivahendite tellimusi, tõusis tellimuste arv 1,7 protsenti ehk oodatust enam.

Uute majade ostmine kahanes oodatust enam. Juulis müüdi 1,134 mln maja aasta baasil, analüütikud ootasid 1,3 mln maja müüki.

Üleeile käisid analüütikud aktsiate soovituste kallal. UBSi analüütik Nikos Theodosopoulos alandas Cisco 2005. aasta kasumiprognoosi 0,82 dollarilt 0,78 dollarile aktsia kohta. Ühtlasi langetas ta Cisco aktsia 12 kuu perspektiivis antud hinnasihti ühe dollari võrra, 20 dollarile.

Credit Suisse First Bostoni analüütik Michael Masdea alandas Broadcomi kasumiprognoose, põhjendades sammu tellimuste nõrkusega. Masdea alandas selle aasta kasumiootuse 1,83 dollarilt 1,70-le ja tuleva aasta oma 2,03 dollarilt 1,83-le. Aktsia 12 kuu hinnasihi tõmbas analüütik 54 dollarilt 38 dollarile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing