Tööpuudus vähenes tänu töötlevale tööstusele

Andris Feldmanis 26. august 2004, 00:00

Eile avaldatud statistikaameti tööhõive andmete kohaselt oli teise kvartali töötuse määr 10%, mis on ligi protsent vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Töötus on vähenenud ka võrreldes esimese kvartaliga. Tööga hõivatute arv Eestis on teise kvartali seisuga 595 000.

Töötleva tööstuse sektoris oli möödunud aasta teises kvartalis hõivatud 130 000 inimest, tänavu tõusis see arv 144 000ni. Suur oli ka muutus võrreldes selle aasta esimese kvartaliga, mil tööstuses leidis rakendust 133 000 inimest.

Täpseid andmeid, millistes töötleva tööstuse harudes kasv toimus, statistikaamet kvartalite lõikes ei avalda, kuid statistikaameti sotsiaalstatistika osakonna juhtivstatistiku Ülle Pettai sõnul tuleb tõus ilmselt peamiselt puidu- ja elektroonikatööstuse arvel.

Pettai sõnul ongi töötlevas tööstuses selles kvartalis toimunud põhiline märgatav muutus tööhõive osas. ?Ülejäänud muutused on väga väikesed,? lisas Pettai.

ASi Thulema nõukogu esimehe August Kulli sõnul on väga positiivne, et pööratakse üha rohkem tähelepanu töötlevale tööstusele. ?Keegi peab looma selle algväärtuse, mida teised väärtustavad edasi,? rääkis Kull.

Tema sõnul on järgnevate kümnete aastate jooksul Eesti tee just see, et siin võetakse Euroopa töötleva tööstuse roll üha rohkem enda kanda. ?Teenindada jõuavad heaolumaad,? lisas Kull.

Teises kvartalis kasvas 2000 võrra ka majanduslikult aktiivsete inimeste arv. Vähem kui mullu oli mitteaktiivseid õppureid ja pensioniealisi inimesi.

Vaatamata töötuse vähenemisele alates 2001. aastast on umbes samaks oli jäänud nende inimest hulk, kes ei loodagi enam tööd leida. Selliseid inimesi oli teises kvartalis umbes 17 000 ning see arv on juba pikemat aega kõikunud 15 000 ja 20 000 vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing