ERGO Kindlustuse peale enim kaebusi

Villy Paimets 27. august 2004, 00:00

?ERGO kahjukäsitlusprotsessi kuulub ühe kindla osana see, et me informeerime kõiki kindlustusjuhtumi läbi kannatanuid, et neil on võimalik vahekohtu kaudu vaidlustada ERGO otsus,? ütles ERGO Kindlustuse kindlustusdirektor Sergei Vahnitski. ?Meil on kohustus anda vastavat teavet, selgitada kannatanule tema õigusi, mitte ainult nõuda temalt kohustuste täitmist). Kuna liikluskindlustust puudutav vahekohtuvaidlus on kannatanule tasuta, siis seda tihti ka kasutatakse ning meie arvates on see normaalne.?

?Vahekohtusse ERGO kohta esitatud kaebustest rahuldatakse 20?30%, st enamasti on selts toiminud õigesti. Näiteks moodustavad ERGO liikluskindlustuse juhtumite üldarvust vahekohtusse kaevatud juhtumid vaid 0,8% ja rahuldatakse 0,3%. See tähendab, et 99,7% ERGO otsustest on õiged,? lisas Vahnitski.

Üldse esitati esimesel poolaastal 65 kaebust. 20 korral esitati kaebus ERGO, 14 korral Salva, 13 korral If Eesti, 11 korral Nordicumi, 6 korral Inges Kindlustuse ja korra ka Eesti Liikluskindlustuse Fondi tegevuse peale. Seesam Rahvusvahelise Kindlustuse ASi tegevuse kohta kaebusi ei laekunud.

Kaebustest 45 puudutas liiklusõnnetuse asjaolusid ja 15 auto hinda enne avariid.

Kuue kuu jooksul on vahekohus langetanud 79 otsust. Neist 51 liiklusõnnetuse asjaolude ja 14 lahendas vaidluse auto hinna üle enne avariid. 22 korral tegi vahekohus kaebaja jaoks positiivse otsuse ning 25 korral rahuldas kaebuse osaliselt.

Eelmise aasta jooksul langetas vahekohus 155 otsust, millest 76 rahuldasid kaebajat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing