Grandioosne auto Mitsubishilt

Tõnu Tramm 27. august 2004, 00:00

Eestis levinuimast mahtautost VW Sharanist on Mitsubishi Grandis pikem 131 mm, Mazda MPVst 15 mm ja ühele suuremale mahtautole Chrysler Voyagerile jääb ta alla vaid 4,3 cm jagu. See kõik on võimaldanud autosse lahedalt ära mahutada kolm rida istmeid, mille erinevaid asendivariante on sedavõrd palju, et iga ostja peaks leidma sealt enesele sobivaima. Kolmanda istmerea saab põrandasse niimoodi ära peita, et selle olemasolu vajaduse puudumisel sugugi häirima ei hakka. Lisaks on tagumised istmed ehitatud nõnda, et lihtsa liigutusega saab need muuta istmeteks pikniku pidamiseks, kui aga vaja, saab tekitada istmetest magamisaseme.

On ka mõningaid puuduseid. Näiteks see, et rooli ei saa sisse-välja liigutada, mistõttu jääb rool pikemale mehele üsna kaugele, kui too istme jalgade järgi on paika sättinud. Või see, et esialgu on auto saadaval vaid 2,4-liitrise bensiinimootoriga. Tuleval aastal saab aga see puudus kõrvaldatud, autole hakatakse paigaldama Volkswagenilt pärit diiselmootorit. Valida saab kas 6- või 7-kohalisi variante, ehk siis sõltuvalt sellest, kas keskmine istmerida on kahe- või kolmekohaline. Käigukastidest on saadaval nii manuaal- kui ka automaatkast.

Proovisõidul näitab automaatkäigukastiga 2,4-liitrine ja 165 hj Grandis end igatahes igati särtsakalt. Eriti meeldiv on tema hea müraisolatsioon, pikk telgede vahe tagab pehmuse ning nägus disain jätab autost igati positiivse mulje.

Oma hinnalt on Grandis konkurentidega võrreldes igati konkurentsivõimeline. Hinnad algavad alates 370 000 kroonist (7kohaline), kõikide mudelite standardvarustuses on kliimaseade, elektriliselt seatavad aknad ja peeglid, ABS-pidurid, kuus turvapatja, audiosüsteem jms. Kõige tipmise versiooni hinnaks koos automaatkäigukastiga on 449 000 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing