EPL: Neste tanklast sai terve ööpäeva 10 krooniga 500 krooni eest bensiini

27. august 2004, 07:48

Neste 24 Juhkentali tänava tanklas sai neljapäeval automaadi programmeerija näpuvea tõttu 10kroonise rahatähe sisestanu kütust tegelikult 500 krooni eest.

?Sõitsin bussijaama Neste 24st mööda ja oi-oi milline ummik seal oli! Kohe mõtlesin, et Neste on hinda alla lasknud paari krooni võrra, aga ei, tablool oli hind ikka sama,? rääkis Ain (22). Lähemalt uurima minnes sai ta teada, et automaat oli rikkis ja kohal olnud autoomanikud kasutasid seda võimalust ära, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Järjekorras jäid silma igati uhked autod: üks lahtine must Audi, must Golf 2, paar E34 ja hunnik venelasi, kes käisid Säästumarketis tankimise jaoks raha vahetamas,? kirjeldas Ain.

Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju ütles, et viga tekkis inimlikust eksitusest automaadi seadistamisel, nii et masin tunnistas 10kroonist hoopis 500sena. Viga likvideeriti neljapäeva õhtuks, kui bensiini soodusmüük oli kestnud juba rohkem kui 24 tundi. Veast saadi teada tänu sellest teavitanud ausatele inimestele.

Viimasel ajal on Neste seadistanud automaattankureid ümber, nii et enamik ei võta enam vastu 10krooniseid, selle asemel on nüüd võimalik sisestada 500krooniseid. ?Varem oli kõige suurem 100kroonine, aga kuna praegu on juba 500seid palju liikvel ja selle raha eest on võimalik paagitäis bensiini osta, siis oleme asunud automaate ümber programmeerima,? selgitas Kaju.

Kaju sõnul on tankijad videokaamera salvestiste abil fikseeritavad ja neid on võimalik üles leida. ?Kui inimene ausalt oma teo üles tunnistab, võime öelda, et see paagitäis bensiini on neile selle eest preemia,? arvas ta. Firma pole veel otsustanud, mida teha aga nendega, kes kuritegelikult firmat petsid.

Firma arvestuste kohaselt saadi vea tõttu kahju umbes 20 000 krooni. ?Sellisteks puhkudeks on olemas kindlustused ja tegija vastutus. Kas konkreetselt Neste kahju kannab, ei ole veel selge,? ütles Kaju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing