Justiitsministeerium: vanglajuhid rikkusid endale tulemustasu määrates seadust

30. august 2004, 12:49

Justiitsministeerium on seisukohal, et ise endale tulemustasusid määranud vangladirektorid on selgelt seadust rikkunud.

See oli ka põhjuseks, miks neile distsiplinaarkaristused määrati, teatas ministeerium.

18.aprillil 2003 kehtestas Vabariigi Valitsus määruse 'Vanglaametnike töötasustamine', mis jõustus 1.aprillist 2003. Määruse kohaselt võib vanglaametnikule tulemus- ja lisatasusid määrata vaid tema ametisse nimetamise õigust omav isik, vangladirektorite puhul on see isik justiitsminister.

Justiitsministeerium viis vangladirektorite tegevuse suhtes läbi distisplinaarmenetluse, mille tulemusena selgus, et vangladirektorid on aasta jooksul peale määruse jõustumist maksnud endale tulemustasusid 148 415 krooni ulatuses. Suurima summa, 66 250 krooni, oli endale tulemustasuks määranud Tartu Vangla direktor Andrus Kõre.

Seitset rikkumise toime pannud vangladirektorit karistati palga alandamisega 10-30% ulatuses kolmeks kuuks või noomitusega. Lisaks peavad vanglajuhid tagasi maksma endale määratud tasud.

Väär on väide, nagu oleks vanglate suhtes kehtestatud reeglid erandlikud ja nagu võiks muude riigiasutuste juhid endale ise tulemustasusid määrata. Riigiametnike töötasustamist reguleeriv määrus võimaldab riigiasutuse juhil maksta võrdsetel alustel lisatasu kõigile asutuse teenistujatele ja vaid sellistel juhtudel kuulub lisatasu saajate hulka ka juht ise. Määrata tulemuspalga saajaks ainult iseennast avaliku sektori asutuse juht ei saa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing