Ärimees ehitab oma laste jaoks lasteaia

Krista Taim 31. august 2004, 00:00

Eile pandi Lugtmeijeri 80kohalisele lasteaiakompleksile Pirital, Kloostrimetsa teel sümboolne nurgakivi. Metallsilindrisse asetati ajalehti, ideekavandeid ja tegijate visiitikaardid.

Kahe poja isa Lugtmeijeri sõnul sai mõte tõuke sellest, kui perre 2001. aastal sündis esimene laps. ?Elan Pirital ja raske oli lapsele lasteaiakohta leida,? põhjendas ta lasteaia rajamist. Praegu on peres veel üks poeg ja Lugtmeijeri sõnul lasteaiakoht olemas.

Lasteaia ehitab perekond Lugtmeijerile kuuluv OÜ Unistus. Kogu 1250ruutmeetrine kompleks läheb maksma 15 miljonit krooni ning valmib tuleva aasta aprilliks.

Tegijate sõnul on see esimene teaduslike tööde alusel rajatud lasteaed, nimelt kaitsevad sellega kaks noort oma magistritööd: Tallinna Pedagoogikaülikooli hariduse ja juhtimise magistrant Katriina Vasarik ja kasvatusteaduste magistrant Marju Saare. Mõlemad asuvad lasteaias tööle juhtidena. Koos Lugtmeijeriga on nad ka osanikud lasteaiafirmas OÜ Naba.

Kokku viis neid aga vana tutvus ja ühine idee. ?Tema poolt on investeering ja minu ning Marju Saare poolt sisuline töö,? räägib Vasarik. Peamine põhimõte, millest kõik lähtub, on laste heaolu, lisab ta. Heaolu nippe on otsitud Saksamaalt, ?veitsist ja Soomest.

Lasteaeda tuleb bassein koos massa?ivanniga, pallimeri ja klaasseinaga köök, et laps näeks, kust söök tuleb. Lisaks mängu-, spordi- ja teatrisaal. Et maja kõiki võimalusi maksimaalselt ära kasutada, hakkavad lasteaiahoones tegutsema huviringid. Lisaks pakutakse lapsehoidmisteenust nädalavahetustel ja õhtuti, samuti tuleb pikapäevarühm koolilastele ja eelkool. Kavas on ka koolitused ja loengud lapsevanematele.

Ümber maja tehakse väike liikluslinnak: valgusfoorid, sebrad, liiklusmärgid. Liivakastide, kiikede ja mänguplatsideni viivad rajad, mis õpetavad lapsi liikluses toime tulema. ?Ei mingit asfalti, vaid spetsiaalne kate,? särab Kristiina Vasarik projekti tutvustades. ?Kõik tuleb siin selleks, et lapsel oleks hea. Kui on valida näiteks kahe renni vahel, siis võtame selle, mis on lapsele parem,? räägib Vasarik. Lasteaias hakkab tööle 24 töötajat, loodetakse leida ka meeskasvatajaid.

Pirita linnaosa valitsus andis 0,8hektarilisele sotsiaalmaale hoonestusõiguse 36 aastaks.

Linnaosa vanem Ülle Rajasalu meenutab, et neli aastat tagasi pani Lugtmeijer tema juurde aja kinni, ja ütles, elab siin ja tahab elukeskkonda investeerida. ?Mul hakkasid kõrvad liikuma. Mõtlesin, kas tõesti on selliseid inimesi olemas,? räägib Rajasalu. Tema sõnul vajaks Pirita veel vähemalt kolme lasteaeda, 352 lapsele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing