Turg keskendub makronäitajatele

Alvar Jõgeva 31. august 2004, 00:00

USA aktsiaturud alustasid eilset päeva langusega, kuna investoritele valmistas muret kerkiv nafta hind.

Eelmisel nädalal suutis aktsiaturg kosuda, kui nafta hind taandus rekordtasemelt. ?Nafta hind on jälle tõusnud ja see ei meeldi aktsiaturule,? ütles Jefferies & Co analüütik Art Hogan Bloombergile. Nafta hind kerkis New Yorgi kaubabörsil ligi protsendi võrra, 43,47 dollarile. Musta kulla hinda tõstis teade Iraagi naftajuhtme kahjustamisest.

Suurimad kannatajad olid maailma suurim internetioksjonite korraldaja eBay ja maailma suurim tarkvaratootja Microsoft. Mõlema firma aktsia hind langes ligi protsendi võrra.

Viimasel nädalal oli turu käive suhteliselt väike. Tõsisem kauplemine hakkab pihta reedel, kui avaldatakse augustikuu tööjõuraport. Analüütikud ootavad 150 000 uue töökoha lisandumist. Kui tegelik tulemus peaks prognoositust oluliselt erinema, toob see kaasa suuri liikumisi börsidel. Juulis lisandus vaid 32 000 uut töökohta, mis viis toona aktsiad langusesse.

Mikrotasandil jälgib turg kindlasti hoolega ka Inteli kvartali vahearuannet, mis avaldatakse neljapäeval. Intel ootab käivet vahemikus 8,6?9,2 miljardit dollarit, mis on kooskõlas ka analüütikute prognoosiga. Kuid investeerimispank Smith Barney näeb riski, et Intel võib käibevahemikku allapoole korrigeerida. Kuna tegu on maailma suurima pooljuhtide tootjaga, mõjutab see kogu turgu.

Turu liikumist kajastav S&P 500 indeks on käesoleva aasta põhjast kerkinud 4,2%, mistõttu on osa analüütikuid muutunud optimistlikuks edasise ralli suhtes. Legendaarne strateeg Abby Joseph Cohen ootab järgmisel aastal S&P indeksi kerkimist 1250 punktile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing