EPL: Alexela Oil püüab taas kompromissi leida

31. august 2004, 08:02

Mais pankrotistunud AS Alexela Oil esitab lähiajal võlausaldajatele uue kompromissettepaneku, lootes kustutada osa tema vastu esitatud võlanõudeid.

Alexela Oili esindav vandeadvokaat Marti Hääl advokaadibüroost Mody Hääl Glimstedt ütles eile pärast võlanõuete kaitsmise koosolekut, et võlgnikul on ettevalmistamisel uus kompromissettepanek, millesarnase esitas ettevõte võlausaldajatele ka eelmisel aastal. Kompromissettepaneku sisu on suures laastus sama, mis eelneva oma ehk ettevõtte majandustegevuse jätkamine võlausaldajate poolt võlgniku vastu suunatud nõuete osalise kustutamise kaudu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Esitasime sarnase ettepaneku ka möödunud aasta suvel ja võlausaldajate üldkoosolek võttis selle ka vastu. Kuid see jäi kinnitamata, kuna maksuamet esitas vastuväite, et ühe võlausaldaja, Alexela Trade?i nõuded pole tõelised,? selgitas Hääl. Siis nägi ettepaneku sisu ette 90 protsendi Alexela Oili vastu suunatud nõuete kustutamist.

Eilne nõuete kaitsmise koosolek näitas Hääle hinnangul seda, et maksu- ja tolliameti kemplus Alexela Oili kompromissettepaneku vastu on kaotanud sisu. Selle ilmekaks näiteks olevat asjaolu, et maksuamet ei nõustunud eile vaid ühe Alexela Trade?i nõude intressiga.

?Tegelikult on tegeldud siiani mõttetusega, mille tulemusena Alexela Oili majandustegevus on kahjustada saanud. Oleme pöördunud ka Euroopa inimõiguste kohtusse,? ütles Hääl. Tema sõnul Alexela Oili tegevus jätkub ning ettevõte töötab hetkel kasumlikult.

Maksu- ja tolliametit protsessis esindava juristi Ene Lainemäe sõnul tegi amet pankrotihaldur Uno Feldschmidtile ettepaneku mitte tunnistada Alexela Oili vastu esitatud kolme nõuet. Tema sõnul on tegu kolme suurema OÜ Alexela Trade poolt esitatud nõudega. ?Tegemist on nõuetega, mida eelkõige saab vaidlustada pankrotihaldur, mitte teine võlausaldaja.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing